مقایسه پرده عمودی و پرده افقی و نکات مهم آن
مقایسه پرده عمودی و پرده افقی و نکات مهم آن

انتخاب پرده مناسب برای فضای منزل و محل  کار همواره یکی از دغدغه‌های اصلی در فرایند طراحی دکوراسیون داخلی است. شما می‌توانید با مقایسه پرده های عمودی و پرده های افقی و بررسی مزایا و ویژگی‌های هر یک از آن‌ها مناسب‌ترین گزینه را برای منزل یا محل کار خود انتخاب کنید. در ادامه قصد داریم مدل‌های مختلف از انواع پرده عمودی و افقی را مورد بررسی قرار دهیم و نکات مهم در مورد هر مدل را بیان کنیم.

پرده عمودی بهتر است یا پرده افقی

فضایی که قصد دارید در آن از پرده استفاده کنید در انتخاب نوع پرده مورد نظر نقش بسیار مهمی دارد. اگر شما قصد دارید برای فضای کاری که دارای پنجره‌های کم‌عرض و محدود است پرده خریداری کنید بهتر است از پرده‌های افقی استفاده کنید. در فرایند مقایسه پرده های عمودی و پرده های افقی، پرده‌های عمودی برای محیط کار دفتری از رنگ و تنوع بیشتری برخوردار هستند و درعین‌حال ظاهری شیک و ساده دارند.

درصورتی‌که قصد خرید پرده برای منزل خود را دارید باید محل نصب پرده را در نظر بگیرید؛ مثلاً اگر قصد دارید پرده را روی پنجره آشپزخانه نصب کنید باید مدل قابل شستشو و آسان‌بازشو را برگزینید. اتاق‌خواب محل استراحت است؛ بنابراین بهتر است برای این بخش پرده‌ای را انتخاب کنید که کمترین میزان عبور نور را در حالت کاملاً بسته داشته باشد تا بتوانید با آرامش در اتاق‌خواب استراحت کنید. شما برای انتخاب نوع پرده باید در نظر داشته باشید که برای دکوراسیون فضا و عرض پنجره موردنظر شما کدام نوع پرده بهتر است.

پرده زبرا (پرده افقی)
پرده زبرا (پرده افقی)

تفاوت پرده عمودی و پرده افقی

یکی از مهم‌ترین نکته‌هایی که در مقایسه این دو مدل پرده وجود دارند سیستم عملکرد باز و بسته‌شدن پرده در آن‌ها است. پرده‌های عمودی که معمولاً از جنس پارچه هستند ظاهری عمود بر سطح زمین دارند و سیستم باز و بسته‌شدن آن‌ها به شکل ریلی به جهت راست یا چپ است؛ اما پرده‌های عمودی معمولاً دارای تیغه‌ها و نوارهایی با جنس‌های مختلف هستند که در جهت سطح زمین (افقی) قرار گرفته‌اند و سیستم باز و بسته‌شدن آن‌ها به‌صورت بالا به‌ پایین و پایین ‌به ‌بالا است و به شکل رول هستند.

مقایسه پرده عمودی و پرده افقی

یکی از مهم‌ترین وجه تمایزها در روند مقایسه پرده های عمودی و پرده های افقی ظاهر شیک‌تر و لاکچری‌ پرده‌های عمودی است. پرده‌های عمودی معمولاً برای پوشش پنجره‌های عریض‌وطویل در سالن‌های بزرگ، سالن پذیرایی یا دفتر کار دارای پنجره‌های بزرگ استفاده می‌شوند؛ بنابراین این نوع پرده همیشه در مرکز توجه است و متریال مورداستفاده در تهیه و تولید آن معمولاً بسیار زیبا و لوکس است. این نوع پرده مناسب سخت‌پسندان و افرادی است که دوست دارند فضای منزل یا محل کار آن‌ها طراحی لاکچری داشته باشد.

پرده‌های افقی بیشتر برای استفاده در آشپزخانه، اتاق‌خواب و دفتر کار مناسب هستند؛ زیرا تنوع طرح و مدل بسیار زیادی دارند و برای هر سلیقه و هر مدل طراحی دکوراسیون داخلی مناسب هستند. از جمله دیگر تفاوت‌هایی که می‌توانیم به آن اشاره کنیم قابلیت نصب آسان و سریع پرده‌های افقی نسبت به پرده‌های عمودی است.

پرده شید (پرده افقی)
پرده شید (پرده افقی)

پرده عمودی بخریم یا پرده افقی

انتخاب پرده عمودی یا افقی برای فضای موردنظر به عوامل متعددی بستگی دارد و شما باید با مقایسه آنها قبل از خرید، متناسب‌ترین گزینه را برای فضای مدنظر خود در نظر بگیرید. برخی از عواملی که در انتخاب و خرید پرده متناسب با فضای موردنظر شما مؤثر هستند عبارت‌اند از:

  • نوع طراحی دکوراسیون فضا (مدرن یا سنتی)
  • سلیقه شخصی
  • نوع کاربری فضا (اداری یا مسکونی)
  • نوع استفاده از فضا (اتاق‌خواب، پذیرایی، آشپزخانه، اتاق انتظار، دفتر کار، اتاق جلسه و دیگر موارد)
  • تعداد پنجره‌ها
  • عرض پنجره
  • طول سقف (طول پنجره)
  • نوع باز و بسته‌شدن پرده متناسب با فضا

شما در زمان خرید پرده باید تمام این نکته‌ها را در نظر داشته باشید تا بتوانید بهترین و مناسب‌ترین انتخاب را داشته باشید. علاوه بر موارد فوق، شما می‌بایست بودجه خود برای خرید پرده را هم برای انتخاب بهترین مدل لحاظ کرده و گزینه‌های انتخابی خود را بر اساس تناسب مدل‌ها با بودجه خودتان مرتب کنید.

درصورتی‌که زمان شما برای خریداری و نصب پرده محدود است پیشنهاد می‌شود انتخاب خود را از بین مدل‌های پرده افقی انجام دهید که تنوع مدل بسیار بالا همراه با قابلیت نصب بسیار سریع و آسان دارد. اگر طرف‌دار طرح‌های مدرن و تلفیقی از مدرنیته و کلاسیک هستید می‌توانید با صرف بودجه بیشتر انتخاب خود را از بین انواع پرده عمودی انجام دهید.

پرده عمودی ارزان‌تر است یا پرده افقی

اگر بخواهیم به مقایسه پرده های عمودی و پرده های افقی از لحاظ قیمت بپردازیم باید بگوییم که باتوجه‌به تنوع بسیار زیاد طرح و مدل هر دو نوع پرده قیمت هر مدل هم متغیر است. این تنوع مدل و تنوع قیمت از مزایای هر دو نوع پرده عمودی و افقی به‌حساب می‌آید؛ چرا که به شما اجازه می‌دهد با هر میزان بودجه و با هر سلیقه‌ای که دارید بتوانید پرده موردپسند خود را خریداری کنید.

قیمت تمام شده پرده برای شما به عواملی مانند مدل پرده، جنس پارچه و متراژ پنجره شما وابسته است و قیمت این محصولات معمولاً به‌ازای هر یک مترمربع محاسبه می‌شود. اگر بخواهیم حدود قیمت پرده‌های عمودی و پرده‌های افقی را با آمار عددی بیان کنیم باید بگوییم که میانگین قیمت هر یک مترمربع از این محصولات بسته به مدل آن به طور تقریبی 650 هزار تومان است (بعضی مدل‌ها بیشتر و بعضی مدل‌ها کمتر).

این عدد در پرده‌های افقی باتوجه‌به جنس تیغه‌های کرکره یا جنس نوار پارچه‌ای به‌کاررفته در تولید آن متغیر است. همچنین قیمت آن به‌ازای هر یک مترمربع بیشتر یا کمتر از میانگین در نظر گرفته می‌شود. در پرده‌های عمودی نیز مهم‌ترین عامل بیشتر یا کمترشدن قیمت پرده جنس پارچه بکار رفته شده در تولید و مدل پرده است. ارزان‌ترین مدل پرده عمودی را می‌توانیم لوردراپه بدانیم که در انواع طرح‌های ساده و چاپی تولید می‌شود و قیمت مقرون‌به‌صرفه دارد و معمولاً طرح ساده آن به نسبت طرح‌های خاص و چاپی ارزان‌تر است.

پرده کرکره (پرده افقی)
پرده کرکره (پرده افقی)

مزایای پرده عمودی نسبت به پرده افقی

اگر قصد خرید پرده برای سالن‌های بزرگ و دارای سقف بلند دارید؛ باید بگوییم که پرده‌های عمودی برای استفاده در چنین فضاهایی مناسب‌تر هستند. در سالن‌های بزرگ معمولاً پنجره‌های عریض نصب می‌شوند؛ بنابراین متراژ پرده موردنیاز برای پوشاندن این پنجره‌ها زیاد است.

استفاده از پرده عمودی برای پنجره‌های عریض نه‌تنها به زیبایی فضا کمک می‌کند بلکه باعث افزایش عمر پرده هم می‌شود؛ زیرا این نوع پرده سیستم باز و بست افقی دارد و جابه‌جایی پرده در عرض‌های زیاد را به‌خوبی تحمل می‌کند. در کل می‌توانیم بگوییم که پرده‌های دارای سیستم باز و بسته‌شدن افقی نیاز به تعمیر و نگهداری کمتری به نسبت پرده‌های عمودی دارند. سیستم تراک که برای باز و بسته‌شدن پرده عمودی استفاده می‌شود نسبت به سیستم رول عمودی در پرده افقی نیاز به تعمیر کمتری دارد و کمتر دچار خرابی می‌شود.

مزایای پرده افقی نسبت به پرده عمودی

در فرایند مقایسه پرده های عمودی و پرده های افقی، پرده افقی به لحاظ تنوع در طرح و مدل از پرده عمودی بهتر است. پرده افقی ظاهری بسیار شیک و مدرن دارد و متریال مورداستفاده در تولید آن نسبت به پرده عمودی تنوع بیشتری دارد. غالب متریال مورداستفاده در پرده عمودی پارچه است، اما در پرده افقی شاهد استفاده از پارچه، پلاستیک، آلومینیوم، مواد خاص پلیمری و چوب هستیم که برخی از آن‌ها علاوه بر زیبایی قابلیت شستشو دارند.

انواع پرده‌های افقی مناسب‌ترین گزینه برای استفاده در آشپزخانه، محل کار و اتاق‌خواب هستند و سیستم باز و بسته کردن آن‌ها نسبت به پرده‌های عمودی آسان‌تر است. پرده افقی بهترین گزینه برای نصب روی پنجره‌های با عرض کمتر از یک متر است و بیشتر مدل‌های آن قابلیت تنظیم نور دارد که برای محیط کار و محیط اتاق‌خواب ویژگی بسیار مناسبی محسوب می‌شود.

پرده لوردراپه (پرده افقی)
پرده لوردراپه (پرده افقی)

انواع پرده افقی

در این بخش از مقاله قصد داریم مدل‌های مختلفی از پرده افقی را به شما معرفی کنیم تا در فرایند مقایسه، انتخاب و خرید پرده کمک قابل ملاحظه‌ای به شما کرده باشیم.

پرده زبرا

این مدل پرده افقی ظاهر بسیار زیبایی دارد و دلیل اصلی نام‌گذاری پرده زبرا به این نام،شباهت زیاد طراحی این پرده به بدن گورخر است که به شکل نوارهای دورنگ طراحی شده است. این مدل طراحی یک سیستم باز و بست دولایه دارد که معمولاً در آن از دو رنگ پارچه متضاد یا تیره و روشن استفاده می‌شود. شما با استفاده از این مدل پرده افقی و تنظیم لایه‌های آن می‌توانید نور محیط را بین 100 تا 20 درصد تنظیم کنید. تنوع طرح و مدل پارچه‌های مورد استفاده در تولید این مدل پرده نیز بسیار بالا است و شما می‌توانید متناسب با سلیقه خود بین طرح‌های ساده و فانتزی یک مدل را انتخاب کنید.

پرده شید

تفاوت عمده پرده زبرا با پرده شید در میزان عبور نور از آن‌ها است. میزان عبور نور از پرده شید به نسبت پرده زبرا کمتر است؛ بنابراین برای ایجاد فضای تاریک و آرام‌بخش مناسب‌تر است. این مدل پرده در انواع بلک اوت، دو مکانیزم و اسکرین وجود دارد که بیشترین میزان جلوگیری از عبور نور متعلق به مدل بلک اوت است.

پرده ورتیکال (پرده عمودی)
پرده ورتیکال (پرده عمودی)

پرده‌کرکره

این مدل پرده افقی ظاهری به شکل نوارهای فلزی، چوبی یا پلاستیکی دارد که به شکل افقی به یکدیگر وصل شده‌اند و به‌صورت رول مانند بالا و پایین می‌شوند. این مدل پرده افقی بسته به جنس تیغه‌های آن دارای قیمت‌های متفاوت بوده و نوع چوبی آن معمولاً لاکچری‌تر و گران‌تر از دیگر مدل‌ها است.


بیشتر بدانید : مقایسه پرده کرکره چوبی و آلومینیومی


انواع پرده عمودی

در این بخش قصد داریم به بررسی و معرفی انواع پرده عمودی بپردازیم و به شما کمک کنیم تا بتوانید بهترین مدل پرده را برای فضای موردنظر خود انتخاب و خریداری کنید.

پرده لوردراپه

این مدل پرده عمودی شامل نوارهایی است که به‌صورت عمودی کنار هم قرار می‌گیرند و سیستم جابه‌جایی آن به‌صورت افقی است. مزیت بزرگ این مدل پرده مشابه پرده‌ کرکره قابلیت تنظیم زاویه نوارهای آن و کنترل ورود و خروج نور به داخل فضا است.

پرده تراک پنل (پرده عمودی)
پرده تراک پنل (پرده عمودی)

پرده دیکی یا ورتیکال

این مدل پرده را می‌توانیم به‌نوعی به پرده زبرا عمودی تشبیه کنیم، با این تفاوت که سیستم نصب این پرده عمودی بوده و سیستم جابه‌جایی آن به شکل افقی است. می‌توان گفت پرده دیکی از معدود مدل‌های پرده عمودی است که به شما امکان تنظیم نور ورودی به فضا را می‌دهد.

پرده تراک پنل

این مدل پرده مناسب‌ترین گزینه برای پنجره‌های فوق ‌عریض و دارای ارتفاع زیاد است که معمولاً از جنس پلی‌استر یا متریال‌های دیگر تولید می‌شود و به شکل پنل‌های ساده یا طرح‌دار روی‌هم قرار می‌گیرد. این مدل پرده مشابه پرده شید در خانواده پرده افقی عمل می‌کند و بهترین گزینه برای کنترل میزان نور ورودی به محیط است.

تمام مدل‌های پرده افقی و پرده عمودی دارای سیستم جابه‌جایی و باز و بسته‌شدن به‌صورت دستی و به‌صورت اتوماتیک هستند. در سیستم دستی جابه‌جایی به‌وسیله نخ مخصوص انجام می‌شود، اما در سیستم دستی جابه‌جایی با استفاده از ریموت و کنترل مخصوص انجام می‌شود.

سخن پایانی

تا به اینجا در رابطه با انواع پرده‌های عمودی و افقی و ویژگی‌های هر یک صحبت کردیم. شما جهت انتخاب بهترین مدل پرده برای استفاده در فضای منزل یا محل کار خود باید عوامل مختلفی از جمله متراژ فضا، متراژ پنجره‌ها و میزان بودجه خود را در نظر داشته باشید.

خوشبختانه پرده‌های عمودی و پرده‌های افقی دارای تنوع طرح و مدل بسیار زیادی هستند و شما می‌توانید مدل موردپسند خود را از بین آن‌ها انتخاب کنید. مجموعه ما با سال‌ها تجربه در زمینه فروش انواع پرده در کنار شماست تا بتوانید مقایسه پرده های عمودی و پرده های افقی را به‌خوبی انجام دهید و بهترین انتخاب را داشته باشید.