رنگ و دکوراسیون
چه نوع رنگی را متناسب با دکوراسیون محیط کار یا زندگی خود می دانید؟

چه نوع رنگی را متناسب با دکوراسیون محیط کار یا زندگی خود می دانید؟

رنگ‌ها یکی از اساسی‌ترین عوامل تأثیرگذار در دکوراسیون داخلی هستند. شاید به جرأت بتوان گفت که نوع رنگ در محیط‌های گوناگون می‌تواند تأثیر بسزایی بر روحیات افراد داشته باشد؛ چرا که فرد بیشترین ساعات خود را در آن محیط سپری می‌کند و می‌تواند از آن محیط تأثیر بگیرد. از طرفی دیگر ترکیب رنگ‌ها و انتخاب رنگ مناسب برای دکوراسیون داخلی می‌تواند جلوه‌ای خاص را به محیط ببخشد و احساسات مثبتی را برای افراد به ارمغان بیاورد.
از این رو زیبایی رنگ‌ها و انتخاب رنگ برای هر بخش از دکوراسیون داخلی؛ علاوه بر آنکه نشانگر حسن سلیقه فرد خواهد بود از نظر تأثیرات روانی بر افراد نیز حائز اهمیت است. از آنجایی که تأثیر شگفت انگیز رنگ‌ها بر روی سیستم گوارش، سیستم عصبی، سیستم بینایی، فشار خون، ضربان قلب، تنفس و همچنین عملکرد مغز انسان اثبات شده است نمی‌توان از این فاکتور مهم در طراحی دکوراسیون داخلی چشم پوشی کرد. به جرأت می‌توان گفت پس از غذا تأثیر رنگ‌ها از عمده موارد مؤثر بر سلامت روانی و جسمی افراد هستند.

 

رنگ در دکوراسیون

بار معنایی رنگ‌ها متفاوت است

دنیای رنگ‌ها پیچیدگی بسیاری دارد و استفاده از هر رنگ به نوبه خود می‌تواند ارتباط مستقیمی با حال و هوایی که به افراد القا می‌کند، داشته باشد. رنگ‌های گرم، رنگ‌های سرد و رنگ‌های خنثی هر کدام بار معنایی متفاوتی دارند که اگر به تنهایی به کار برده شوند نوعی تأثیر خاص بر افراد دارند و اگر با یکدیگر ترکیب شوند معنایی دیگر را به محیط می‌بخشند. برای رسیدن به رنگ مورد علاقه خود در دکوراسیون داخلی باید قبل از هر اقدامی درباره دنیای رنگ‌ها اطلاعاتی را بدانید. در این دنیای رنگارنگ هر رنگی به نوبه خود می‌تواند گویای حالتی خاصی باشد و در افراد احساسات گوناگونی از قبیل آرامش، هیجان، شادی، کسالت و یا خشم را به وجود آورد. از این رو انتخاب رنگ‌ها در طراحی داخلی و ترکیب رنگ ها در دکوراسیون با یکدیگر یکی از اساسی‌ترین امور طراحی داخلی برای ایجاد احساسات خوشایند در افراد است.

 

همچنین بخوانید: چرا باید در دکوراسیون از رنگ های خنثی استفاده کرد؟!

 

رنگ مناسب دکوراسیون

چه نوع رنگی را متناسب با دکوراسیون خود می دانید؟

رنگ‌های ملایم برای ایجاد آرامش در محیط‌های مختلف به کار می‌روند. اگر به دنبال طراحی دکوراسیون داخلی با فضایی آرام بخش هستید به شما رنگ‌های آبی، صورتی، سبز و بنفش کم رنگ را پیشنهاد می‌دهیم. استفاده از این رنگ‌ها می‌تواند. برای اتاق خواب، سرویس بهداشتی و یا مکان‌هایی از قبیل سالن انتظار و پذیرش مناسب باشد، ایجاد آرامش، نشاط و امید از جمله آثار رنگ های آرامبخش در دکوراسیون بر روحیه افراد است.
اغلب افراد رنگ قرمز را برای ایجاد هیجان و شادی انتخاب می‌کنند. ترکیب این رنگ با رنگ زرد در رستوران‌های فست فود و سالن‌های غذاخوری کاربرد فراوانی دارد و در این مکان‌ها افراد را به وجد می‌آورد و در واقع تأثیر رنگ قرمز را می توان عاملی برای افزایش اشتها دانست. هر چند که برخی افراد برای وجود فضایی صمیمی و گرم در سالن نشیمن خود نیز از رنگ قرمز استفاده می‌کنند؛ اما طراحان داخلی هیچ گاه رنگ قرمز را برای اتاق خواب مناسب نمی‌دانند.
از جمله تأثیر رنگ های زرد و نارنجی ایجاد شادی، شور و نشاط در محیط می باشد. با استفاده از رنگ زرد و نارنجی در سالن‌های ورودی، آشپزخانه‌ها و سرویس‌های بهداشتی، یا اتاق ورزش و یا مراکز آموزشی می‌توان علاوه بر ایجاد نشاط و سلامتی تقویت مغز و هوش را نیز افزایش داد.

 

بیشتر بخوانید: با پرده گلدار در دکوراسیون خود تغییرات هوشمندانه ایجاد کنید!

 

انتخاب رنگ عاملی مؤثر در دکوراسیون داخلی

انتخاب رنگ در طراحی داخلی می‌تواند علاوه بر رنگ دیوارها، سقف و کف ساختمان به رنگ مبلمان، وسایل دکوری، میز، فرش و پرده نیز اطلاق شود که در این صورت باید هماهنگی و همخوانی بسیاری در انتخاب رنگ این وسایل وجود داشته باشد. از این رو انتخاب نادرست رنگ‌ها با توجه به محیط آن‌ها می‌تواند نتایج عکس بر روی خلق و خوی افراد بگذارد. بنابراین شناخت رنگ‌ها و کاربرد مناسب هر رنگ در جای مناسبش می‌تواند حال و هوای افراد را بهتر کرده و تأثیرات مثبتی را در مدت زمانی طولانی داشته باشد.