رازهای شستشوی پرده پانچ، حفظ زیبایی و دوام پارچه
یکی از کاربردیترین انواع پرده که امروزه از آنها در محیطهای مسکونی، تجاری و اداری استفاده میشود پرده پانچ است. ظاهر زیبا و همچنین قیمت مناسب از جمله مهمترین مزایای این نوع پرده به شمار میآید. به همین دلیل است که مشتریان زیادی چنین پردههایی را به عنوان انتخاب نخست خود در نظر میگیرند. به منظور حفظ شکوه و جذابیت این محصولات باید با روش صحیح شستشوی پرده پانچ آشنا باشید. این امر میتواند علاوه بر ظاهر، بر روی عمر مفید پرده شما نیز اثر بگذارد که خود نکته بسیار مهمی محسوب میشود. با ما همراه باشید تا نکاتی جالبی را در مورد تمیز کردن پرده پانچ به شما عزیزان ارائه دهیم.
فهرست مطالب
روش های شستشوی پرده پانچ
روش های تمیز کردن پرده پانچ به دو گزینه دستی و ماشینی تقسیمبندی میشود. اینکه از بین این دو روش کدامیک را انتخاب میکنید به امکانات و نیازهای خود شما بستگی دارد. در اکثر موارد، کاربران ترجیح میدهند که برای شستن پرده پانچ خود از ماشین لباسشویی استفاده کنند.
شستشوی پرده پانچ با ماشین لباسشویی
اگر به دنبال تمیز کردن پرده پانچ با ماشین لباسشویی هستید، حتماً از برنامههای ویژه این نوع دستگاهها برای پاکسازی انواع پرده کمک بگیرید. به منظور یافتن برنامه صحیح میتوانید به دفترچه راهنمای ماشین لباسشویی خود مراجعه کنید. چنانچه دستگاه شما چنین برنامهای را ندارد، بهتر است از برنامه مخصوص شستشوی پتو استفاده ببرید. به طور معمول تنها یک بار شستن پرده با ماشین لباسشویي، تمام آلودگیهای موجود در آن را خارج میکند و لازم نیست این کار را چندین بار انجام دهید. در ادامه میتوانید مواردی که برای این مدل شستشو باید در نظر گرفت را مشاهده کنید.
- قبل از هر چیز مطمئن شوید پارچه پرده شما قابل شستشو در ماشین لباسشویی هست یا خیر. این را میتوانید از برچسب مراقبت از پرده یا پرسیدن از فروشنده مطمئن شوید.
- سعی کنید برای شستشو از کیسه لباسشویی استفاده کنید بخصوص اگر حلقه پانچ پرده شما فلزی است. این کار مانع از آسیب دیدن احتمالی پرده میشود.
- ماشین لباسشویی را روی برنامه شستشوی ملایم و دمای آب را حدود 30 درجه تنظیم کنید.
- بعد از شستشو پرده را از کیسه درآورده و آن را در هوای آزاد خشک کنید. از فشردن و پیچاندن پرده پرهیز کنید. بهتر است از خشک کن ماشین لباسشویی استفاده نکنید چون ممکن است به پرده شما آسیب بزند. همچنین میتوانید برای اطلاعات بیشتر به مقاله نحوه نصب پرده بعد از شستشو مراجعه بفرمایید.
شستشوی دستی پرده پانچ
اگر در منزل خود ماشین لباسشویی ندارید و یا میخواهید با دقت بیشتری پردههایتان را تمیز کنید، میتوانید به سراغ روش شستشوی دستی پرده پانچ بروید. برای این کار میتوانید مراحل زیر را انجام دهید:
- ابتدا در یک لگن بزرگ مقداری آب با دمای 30 درجه بریزد. سپس به آن مقداری ماده شوینده ملایم به آن اضافه و در آب حل کنید.
- برای شستشوی پرده پانچ، این محصولات را به آرامی در محلول تهیه شده قرار دهید و بگذارید حدود 20 الی 30 دقیقه خیس بخورد.
- سپس پرده را بیرون آورد و در همان لگن فشار دهید و بچرخانید تا لکه ها و کثیفی های بر روی پرده از بین برود.
- در انتها پرده را چندین بار با آب تمیز آبکشی کنید تا هیچ اثری از موارد شوینده در آن باقی نماند.
- در انتها مانند روش قبل پرده را در فضای آزاد خشک کنید.
مواد شوینده و ابزار مناسب
یکی از اساسیترین مواردی که در زمان شستشوی پردههای گوناگون باید به خوبی بررسی شود، نوع مواد شوینده و ابزارهای به کار گرفته شده در این راستا است. به کارگیری مواد و ابزارهای غیراستاندارد نه تنها منجر به پاکسازی پردههای شما نخواهد شد، بلکه عملاً این محصولات را دچار فرسودگی میکند.
انتخاب مواد شوینده مناسب برای پرده پانچ
به منظور مراقبت از پرده پانچ لازم است در زمان شستشوی این محصولات از مواد شوینده فاقد سفید کننده استفاده کنید. سفید کننده یک ماده شیمیایی است که قدرت پاککنندگی بالایی دارد، اما میتواند به بافت پردههای پانچ آسیب برساند. امروزه برندهای مختلفی این نوع مواد شوینده را به بازار عرضه کردهاند که میتوان آنها را به راحتی تهیه کرد. بهتر است برای شستن پردههای خود از پودرهایی که دارای آنزیمهای گوناگون هستند دوری کنید. یک پودر شوینده کاملاً ساده که توسط شرکتهای معتبر ساخته شده باشد تمام آن چیزی است که برای تمیز کردن پردههای پانچ موردنیاز است.
علاوه بر مواد شوینده رایج در بازار، میتوانید از گزینههای دیگری همچون سرکه سفید برای شستشوی پرده پانچ یاری بجویید. این نوع سرکه برای پاک کردن لکههای ناشی از چربی عملکرد خوبی را از خود نشان میدهد. علاوه بر این، امکان به کارگیری نرمکننده پارچه نیز وجود دارد، البته در به کارگیری نرم کننده (چه در شستشوی دستی و چه در شستشوی ماشینی) زیادهروی نکنید. استفاده بیش از حد از نرم کننده، بافت اصلی پرده پانچ را تغییر میدهد و منجر به افزایش احتمال فرسودگی آن خواهد شد.
ابزار مناسب برای شستشو
پاکسازی بخش اصلی پردههای پانچ نیاز به ابزار ویژهای ندارد، اما اگر به دنبال تمیز کردن سایر بخشها هستید (میل پرده و حلقههای پانچ) میتوانید از چند وسیله ساده استفاده کنید. به منظور شستشوی این دو بخش میتوانید مقداری جوش شیرین را با چند قطره آب مخلوط کنید و سپس به وسیله یک براش یا مسواک، به خوبی تمام آلودگیهای موجود بر روی میل پرده و یا حلقهها (اگر فلزی بود) را از بین ببرید. اگر از آخرین باری که این بخشها را تمیز کردهاید مدت زیادی میگذرد، بهتر است این فرایند را حداقل دو بار انجام دهید.
نکات مهم هنگام شستشو
اگرچه دقت کردن به نوع ابزار و مواد شوینده برای تمیز نگه داشتن پردههای پانچ بسیار مهم است، اما باید به موارد دیگری نیز دقت داشته باشید. به عنوان مثال، حتی میزان دمای آب به کار گرفته شده جهت شستشوی پرده پانچ را باید به دقت تعیین کنید تا آسیبی به این دسته از محصولات وارد نشود.
دمای آب
دمای آبی که برای شستشوی پردههای پانچ مورد استفاده قرار میگیرد نباید خیلی سرد یا خیلی گرم باشد. معمولاً پیشنهاد میشود که این دسته از پردهها را با آب ولرم پاک کنیم. شاید بپرسید که دمای آب ولرم در چه حد است؟ در پاسخ به این پرسش باید بیان کرد که دمای ۳۰ درجه سانتیگراد یک انتخاب بسیار خوب در این رابطه محسوب میشود. اگر دسترسی به آب ولرم ندارید، میتوانید شستشو را با آب سرد انجام دهید، اما بهتر است به جای مواد شوینده خاصی همچون پودرهای رختشویی از صابون برای تمیز کردن پرده بهره ببرید.
نحوه خشک کردن پرده
خشک کردن پرده پانچ موضوع دیگری است که باید به دقت دنبال شود. شما ميتوانید برای خشک کردن این نوع پردهها آنها را زیر نور خورشید قرار دهید. مدت زمان موردنیاز برای خشک شدن پردههای پانچ به نوع پارچه به کار گرفته شده جهت ساخت آنها وابسته است، اما معمولاً این موضوع بیش از یک روز به طول نمیانجامد.
جلوگیری از آسیب به پرده
در طی شستشوی پرده پانچ نباید از فشار فیزیکی بیش از حد (مانند چلاندن) برای پاکسازی آلودگیهای آنها استفاده کنید. اگرچه این نوع پردهها بسیار مقاوم هستند و از نظر استحکام هیچ مشکلی ندارند، اما در هر صورت امکان آسیب دیدن آنها وجود دارد. اگر ترجیح میدهید پاکسازی این پردهها به وسیله اتو بخار انجام شود، به درجه حرارت بخار دقت داشته باشید. پردههای خود را به گونهای بر روی بند خشککن قرار دهید که رطوبت آنها به طور کامل خارج شود.
مشکلات رایج و راه حل ها
پردههایی که در بازار به فروش میرسند دارای ساختار و بافت متفاوتی هستند. همین موضوع باعث شده است تا فرایند شستشوی آنها در برخی از موارد با هم فرق داشته باشد. نتیجه این امر، مواجه با یک سری مشکلات شایع در زمان پاکسازی پردههای گوناگون از جمله مدل پانچ، شده است.
مشکلات رایج در شستشوی پرده پانچ را میتوان با عدم توجه به نکات ارائه شده از سوی شرکت سازنده پرده مرتبط یا فروشنده دانست. اکثر پردههای پانچ دارای یک برچسب هستند که بر روی آن نکاتی همچون بهترین روش شستشو، دمای مناسب آب، امکان اتو کردن و… ذکر شده است. مواردی همچون نخ کش شدن پرده، پاره شدن بافت پرده و پارگی از جمله این نوع مشکلات به شمار میآيند. همانطور که پیشتر گفته شد، بهتر است همواره به نوع ماده شوینده و همچنین میزان دمای آب توجه کنید تا با چنین مواردی در طی شستشوی پرده پانچ روبرو نشوید.
راه حل های پیشنهادی
همه ما عاشق انواع مختلف پردههای پانچ و جلوه بینظیری هستیم که آنها به دکوراسیون محیط زندگی یا کار ما اضافه میکنند. به منظور مراقبت و نگهداری حداکثری از پردههای پانچ لازم است به چند راهحل مهم اشاره داشته باشیم که هر کدام نقشی اساسی در این زمینه دارند.
جهت افزایش میزان عمر مفید پردههای پانچ باید به خوبی از آنها نگهداری کرد. در پایان هر هفته، با کمک جاروبرقی کلیه گردوغبار موجود بر روی پرده را جمعآوری کنید. به میل پردههای پانچ هیچ نوع وسیله جانبی خاصی را آویزان نکنید، حتی اگر کارکرد تزیینی داشته باشد. پرده پانچ را در نزدیکی وسایلی همچون بخاری یا شوفاژ قرار ندهید.
یکی دیگر از نکات مهم برای شستشوی پرده پانچ، تعیین یک بازه زمانی مشخص برای انجام این کار است. اگر در محیطی پر از گردوغبار و آلودگی زندگی میکنید، بهتر است حداقل هر سه ماه یکبار پردههای خود را به طور کامل بشویید. چنانچه از سیستمهای تهویه و فیلتر هوا استفاده میکنید، هر شش ماه یکبار به فکر شستشوی پرده پانچ باشید.
نتیجه گیری
اگر بخواهیم از محبوبترین پردههای موجود در بازار نام ببریم، قطعاً باید به پردههای پانچ اشاره کنیم. این نوع پرده در فضاهای گوناگونی به کار گرفته میشود و به همین دلیل از فروش بالایی برخوردار است. چنانچه دوست دارید زیبایی و جذابیت پرده پانچ شما ماندگار باشد، لازم است به شستشو و تمیز نگه داشتن آن دقت کنید.