
ایدههای خلاقانه برای دکوراسیون اتاق مطالعه و درس خواندن

Study room یک مکان مشخص در منزل است که به منظور مطالعه کتب مختلف در کمال آرامش مورد استفاده قرار میگیرد. اهمیت دکوراسیون اتاق مطالعه بر هیچ کسی پوشیده نیست؛ زیرا حتی نحوه چیدمان عناصر مختلف در این فضا میتواند بر روی میزان تمرکز شما اثر بگذارد. افرادی که باید در آزمون کنکور حضور پیدا کنند، میتوانند از این نوع اتاق نهایت بهره را ببرند.
دقت به مواردی همچون طیف رنگی به کار گرفته شده در اتاق، نوع پردهها و همچنین میزان روشنایی به شما کمک میکند تا یک اتاق مطالعه بینظیر برای خود و یا فرزندانتان به وجود بیاورید. در این متن از سروین دکور قصد داریم اطلاعات جالبی را در این زمینه به شما عزیزان ارائه دهیم.
فهرست مطالب
- انتخاب بهترین مکان برای اتاق مطالعه
- انتخاب رنگ مناسب برای دیوارهای اتاق مطالعه
- نورپردازی ایده آل برای افزایش تمرکز
- پرده مناسب اتاق مطالعه
- نکاتی برای دکوراسیون اتاق کوچک مطالعه
انتخاب بهترین مکان برای اتاق مطالعه
پیش از اینکه به فکر طراحی دکوراسیون اتاق مطالعه باشید، باید مکان مناسبی را برای آن در نظر بگیرید. این موضوع خود شامل انتخابهای مختلفی است که به فضای زندگی شما بستگی دارند. بهعنوانمثال، افرادی که در آپارتمانهای کوچک زندگی میکنند، معمولاً نمیتوانند یک اتاق کامل را به این منظور اختصاص دهند. در این حالت پیشنهاد میشود بخشی از اتاق خواب را به عنوان یک فضای مطالعه مشخص کنیم.
اگر در منازل بزرگتر زندگی میکنید، احتمالاً قادر به تخصیص یک اتاق جداگانه به عنوان اتاق مطالعه هستید. در این حالت میتوانید با فراغ بال بیشتری نسبت به تعیین چیدمان اتاق مطالعه اقدام کنید؛ زیرا با محدودیت خاصی مواجه نخواهید شد. پارهای از موارد، اتاق مطالعه در فضای بیرون منزل، به عنوان مثال در حیاط بنا میشود که خود یک ایده جذاب به شمار میرود. با کمی دقت، بهکارگیری ایده های دکوراسیون اتاق مطالعه به راحتی امکانپذیر خواهد بود.
در هر صورت، این نوع اتاق باید در مکانی آرام قرار داشته باشد، چون شرط نخست برای مطالعه دقیق، عدم وجود سر و صدای اضافی است. برای نمونه نباید به سراغ اتاقهایی که پنجره آنها به سمت خیابانهای شلوغ باز میشود، بروید. از انتخاب اتاقهایی که سیستم تهویه و سیستم گرمایش و سرمایش مناسبی ندارند نیز باید پرهیز کنید. ابعاد اتاق مطالعه نباید بیش از حد کوچک و یا بیش از حد بزرگ باشد، در هر دو این شرایط، تعیین نوع چیدمان اتاق درس خواندن به امری دشوار تبدیل خواهد کرد.

انتخاب رنگ مناسب برای دیوارهای اتاق مطالعه
رنگ مناسب برای اتاق مطالعه یکی دیگر از موارد مهم در این رابطه است که باید به آن دقت داشته باشیم. همانطور که میدانید، هر یک از طیفهای رنگی به نحو خاصی بر روی ذهن ما اثر میگذارند. برخی از آنان حس آرامش خاطر را القا میکنند و بعضی دیگر به منظور افزایش میزان انرژی کاربرد دارند. شما باید با توجه به کاربرد هر یک از رنگها، بهترین گزینه را برای اتاق مطالعه خود انتخاب کنید.
از انتخاب کردن رنگهای تند برای اتاق مطالعه باید دوری کنید. رنگهایی همچون زرد و قرمز در این دستهبندی قرار میگیرند و اگرچه در سایر نقاط منزل میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند؛ اما گزینه مناسبی برای اتاق مطالعه نیستند. این در حالی است که رنگهای روشن همچون سفید و خاکستری و همچنین رنگهای آرامشبخشی همچون آبی و نیلی گزینههای برتر در رابطه با رنگ دکوراسیون اتاق مطالعه به شمار میروند. علاوه بر موارد گفته شده، میتوانید از رنگ سبز نیز کمک بگیرید، البته سبز تیره نسبت به سبز روشن و یا سبز زیتونی اولویت دارد.
به منظور ایجاد یک فضای کاملاً مرتب و منظم، بهتر است طیف رنگی مدنظر خود برای دیوارها را در کل چیدمان اتاق نیز به کار بگیرید. بهعنوانمثال، اگر دیوارهای اتاق مطالعه خود را به رنگ آبی رنگآمیزی کردهاید، میتوانید از موکتهای آبی نیز استفاده کنید. چنین انتخابهایی باعث همخوانی عناصر مختلف دکوراسیون با یکدیگر میشود و نتیجه بسیار جالبی را در پی دارد.

نورپردازی ایده آل برای افزایش تمرکز
نورپردازی اتاق مطالعه باید کاملاً ایده آل باشد. همانطور که رنگهای به کار گرفته شده در بخشهای مختلف اتاق میتوانند بر روی میزان آرامش ما اثر بگذارند، نورپردازی نیز نقش مهمی را در افزایش میزان تمرکز ایفا میکند. علاوه بر این، نورپردازی به شکل نادرست و با ترکیب غلط بهمرور زمان منجر به خستگی و ضعیف شدن چشمها میشود.
نورپردازی اتاق مخصوص مطالعه باید در حد تعادل قرار داشته باشد. همانطور که کمبود میزان نور مطالعه کردن را دشوار میکند، بهکارگیری تنها یک طیف نوری نیز میتواند مشکلاتی را در بر داشته باشد. نور این نوع اتاقها باید ترکیبی از رنگ سفید و رنگ زرد داشته باشد. خوشبختانه امروزه در بازار لامپهایی به فروش میرسند که به صورت ویژه برای دکوراسیون اتاق مطالعه ساخته شدهاند.
اگر قادر به تعویض کل لامپهای اتاق نیستید و یا مطالعه خود را اکثراً در شب انجام میدهید، به فکر تهیه یک چراغ مطالعه مناسب و کاربردی باشید. این نوع چراغها در مدلهای گوناگونی قابل خریداری هستند و میتوانند تمام روشنایی موردنیاز شما را در طول شب فراهم کنند.
به یاد داشته باشید نورپردازی باید به گونهای صورت بگیرد که پرتو لامپها به صورت مستقیم به برگههای کتاب تابیده نشود. این موضوع خواندن را دشوار میکند و به چشمانتان آسیب میرساند. چراغها باید به گونهای کار گذاشته شوند که پرتو آنها به شکل مایل بر روی برگههای کتاب بیفتد. رعایت همین نکات ساده میزان تمرکز شما را به شکل قابل توجهی افزایش میدهد و باعث میشود تا از حضور در اتاق مطالعهتان لذت ببرید.

پرده مناسب اتاق مطالعه
در دکوراسیون اتاق کنکوری ها باید به موارد متعددی دقت کنیم که یکی از آنها نوع پردههای به کار گرفته شده در محیط است. پرده نقشی اساسی در هر نوع دکوراسیون ایفا میکند و به هیچ عنوان نمیتوان آن را بی اهمیت شمرد. این موضوع زمانی بیشتر اهمیت پیدا میکند که قصد داشته باشیم علاوه بر نور مصنوعی از نور طبیعی به منظور روشن کردن دکوراسیون اتاق مطالعه استفاده ببریم.
پردهها به ما اجازه میدهند تا به بهترین شکل ممکن کلیه پرتوهای وارد شده به داخل اتاق را تحت کنترل خود در بیاوریم و در طول روز، روشنایی را به شکل دلخواه تنظیم کنیم. جهت انتخاب مناسبترین گزینه برای پرده اتاق مطالعه بهتر است موارد گوناگونی را مورد بررسی قرار دهید که از بین آنان میتوان برای انتخاب پرده مناسب اتاق مطالعه نمونههای زیر اشاره کرد:
- پردههای کرکرهای: پرفروشترین نوع پردهها برای اتاق مطالعه که به سادگی باز و بسته میشوند.
- پردههای شید: این نوع پردهها به شکل بالارو عمل میکنند و به راحتی میتوانند فضای پنجره شما را بپوشانند.
- پردههای زبرا: با طرح بینظیر راه – راه خود اتاق مطالعه شما را جذابتر میکنند.
- پردههای پلیسه: این مدل پرده معمولا داخل چهارچوب پنجره شما نصب میشوند و فضا بسیار کمی را اشغال میکنند.

نکاتی برای دکوراسیون اتاق کوچک مطالعه
همانطور که پیشتر گفته شد، در پارهای از شرایط چارهای به جز استفاده از یک اتاق مطالعه کوچک نداریم. این امر در سالهای اخیر و با افزایش آپارتماننشینی به خوبی قابل مشاهده است. در هر صورت کوچک بودن اتاق مطالعه نباید جلوی خلاقیت شما را بگیرد؛ زیرا حتی در این شرایط نیز میتوان دکوراسیون اتاق مطالعه را به شکل مناسبی طراحی کرد.
وقتی از نظر فضا در محدودیت هستیم، باید از عناصری کمک بگیریم که چند عملکرد مختلف را به صورت همزمان به ما ارائه میکنند. بهعنوانمثال، جهت انتخاب یک میز مطالعه مناسب به دنبال محصولاتی باشید که دارای کشو هم هستند. این موضوع به شما کمک میکند تا از کشوها به عنوان مکانی برای نگهداری کتابها استفاده ببرید و در نتیجه دیگر نیازی به تهیه قفسههای جداگانه نداشته باشید.
اگر به دنبال آن هستید که اتاق مطالعه شما از حالت کنونی خود بزرگتر نشان داده شود، لازم است به دو نکته مهم دقت کنید، اول بهکارگیری رنگهای روشن (همچون کرم و یا سفید) برای رنگ کردن دیوارها و دوم بهکارگیری پردههایی که حتی در زمان بسته بودن نیز مقداری از پرتوهای نور را از خود عبور میدهند.
در کنار موارد گفته شده، استفاده از گل و گیاه در اتاق مطالعه را فراموش نکنید. وجود این عناصر در درون اتاق منجر به افزایش سطح اکسیژن میشود که خود بر روی سلامتی شما تأثیرگذار است. گل و گیاههای خود را در بخشهایی همچون ورودی اتاق و یا کنار میز مطالعه قرار دهید.

نکات پایانی
انتخاب یک فضای مشخص به عنوان اتاق مطالعه به شما اجازه میدهد تا در کمال آرامش کتابهای مدنظر خود را بخوانید و از تمام مطالب موجود در آنها بهرهمند شوید. نکته مهمی که در این زمینه باید به آن دقت کنید، نوع دکوراسیون یا چیدمان عناصر گوناگون در اتاق مطالعه است.
دکوراسیون اتاق مطالعه باید به گونهای باشد که منجر به کاهش تمرکز ما نشود. مواردی همچون رنگ دیوارها، نوع سیستم روشنایی و حتی بهکارگیری پردههای مناسب در این رابطه اثرگذار هستند. سروین دکور به عنوان مهمترین فروشگاه انواع پرده در کشور آماده است تا بهترین پردههای مخصوص اتاق مطالعه را در اختیار شما کاربران گرامی قرار دهد.